Termékek


 

[neve]

[rovid_leiras]  

A termék a boltban megvásárolható! Várunk!

Boltunk újra nyitva! Nyitva tartás ITT!


Perui ördög botsáskák

(Peruphasma schultei)

Ezek a csodálatos kis teremtmények a perui ördög botsáskák. Bársonyszerű kinézetük és tapintásuk, pici piros szárnyuk és sárga szeműk egészen jóképű kis rovarrá teszi őket. Elsősorban csápjaikkal tájékozódnak, látásuk gyenge.A kifejlett állatok piros kis legyezőszerű szárnya nyugalmi állapotban éppen csak látszik, izgalmi állapotban azonban kifeszítik, szétterítik őket, ahogyan az a videóban is látszik.Kifejtett korukban körülbelöl 4-7 cm-esek. A nőstények jóval nagyobbak és testesebbek, mint a hímek.Petékkel szaporodnak, a nőstény heti 5-10 petét rak, összesen nagyjából 100-at. A peték a körülményektől függően pár hónap alatt kelnek ki, majd a frissen kelt állatkák 5-6 hónap alatt érik el a teljes kifejlettséget. 1-2 évet élnek.
 


Bárki tarthatja ezek a sáskákat otthon, igazi élmény látni pár milliméteres koruktól a felnövekedésüket. Egy 30-40-50 literes, jól szellőző terráriumban lehet őket tartani. Általában problémamentesek. Tartásukban nagy előny, hogy télen is könnyű számukra táplálékot találni, egyik fő kedvencük ugyanis a fagyal levele, ami télen-nyáron szedhető. Ezen kívül színesen fogyasztják a rózsa- és a szederleveleket is. Egy kis kézi permetezővel érdemes a terráriumot 2-3 naponta bepermetezni.
 


Nálunk itt az ÁllatoZOO-ban általában növendékeket tudsz vásárolni, illetve hozzájuk minden szükséges felszerelést, ami tulajdonképpen a terrárium, talajként a tőzeg és esetleg egy melegítő lámpa nappalra. Érdeklődj ITT, hogy épp vannak-e eladók, vagy gyere be a boltba és nézz körül nálunk. Várunk!

FIGYELEM! JELENLEG NEM KAPHATÓ NÁLUNK ÖRDÖG BOTSÁSKA! Amint szaporulat lesz, kitesszük a facebook oldalunkra, így érdemes hozzánk csalakozni!


keresőguruOldaltérkép